Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. પિલિન્દવચ્છત્થેરગાથા

    9. Pilindavacchattheragāthā

    .

    9.

    ‘‘સ્વાગતં ન દુરાગતં 1, નયિદં દુમન્તિતં મમ;

    ‘‘Svāgataṃ na durāgataṃ 2, nayidaṃ dumantitaṃ mama;

    સંવિભત્તેસુ ધમ્મેસુ, યં સેટ્ઠં તદુપાગમિ’’ન્તિ.

    Saṃvibhattesu dhammesu, yaṃ seṭṭhaṃ tadupāgami’’nti.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પિલિન્દવચ્છો 3 થેરો ગાથં અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pilindavaccho 4 thero gāthaṃ abhāsitthāti.







    Footnotes:
    1. નાપગતં (સી॰ સ્યા॰)
    2. nāpagataṃ (sī. syā.)
    3. પિલિન્દિવચ્છો (સી॰)
    4. pilindivaccho (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. પિલિન્દવચ્છત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Pilindavacchattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact