Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૪. પિણ્ડપાતવગ્ગો

    4. Piṇḍapātavaggo

    ૧૭૮. …અનાદરિયં પટિચ્ચ અસક્કચ્ચં પિણ્ડપાતં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    178. …Anādariyaṃ paṭicca asakkaccaṃ piṇḍapātaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ તહં તહં ઓલોકેન્તો પિણ્ડપાતં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca tahaṃ tahaṃ olokento piṇḍapātaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ તહં તહં ઓમસિત્વા પિણ્ડપાતં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca tahaṃ tahaṃ omasitvā piṇḍapātaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ સૂપઞ્ઞેવ બહું ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca sūpaññeva bahuṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ થૂપકતો ઓમદ્દિત્વા પિણ્ડપાતં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca thūpakato omadditvā piṇḍapātaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ સૂપં વા બ્યઞ્જનં વા ઓદનેન પટિચ્છાદેન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca sūpaṃ vā byañjanaṃ vā odanena paṭicchādento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ સૂપં વા ઓદનં વા અગિલાનો અત્તનો અત્થાય વિઞ્ઞાપેત્વા ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca sūpaṃ vā odanaṃ vā agilāno attano atthāya viññāpetvā bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ ઉજ્ઝાનસઞ્ઞી પરેસં પત્તં ઓલોકેન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca ujjhānasaññī paresaṃ pattaṃ olokento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ મહન્તં કબળં કરોન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca mahantaṃ kabaḷaṃ karonto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    …અનાદરિયં પટિચ્ચ દીઘં આલોપં કરોન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….

    …Anādariyaṃ paṭicca dīghaṃ ālopaṃ karonto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….

    પિણ્ડપાતવગ્ગો ચતુત્થો.

    Piṇḍapātavaggo catuttho.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact