Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૩૭. પીઠજાતકં (૪-૪-૭)

    337. Pīṭhajātakaṃ (4-4-7)

    ૧૪૫.

    145.

    ન તે પીઠમદાયિમ્હા 1, ન પાનં નપિ ભોજનં;

    Na te pīṭhamadāyimhā 2, na pānaṃ napi bhojanaṃ;

    બ્રહ્મચારિ ખમસ્સુ મે, એતં પસ્સામિ અચ્ચયં.

    Brahmacāri khamassu me, etaṃ passāmi accayaṃ.

    ૧૪૬.

    146.

    નેવાભિસજ્જામિ ન ચાપિ કુપ્પે, ન ચાપિ મે અપ્પિયમાસિ કિઞ્ચિ;

    Nevābhisajjāmi na cāpi kuppe, na cāpi me appiyamāsi kiñci;

    અથોપિ મે આસિ મનોવિતક્કો, એતાદિસો નૂન કુલસ્સ ધમ્મો.

    Athopi me āsi manovitakko, etādiso nūna kulassa dhammo.

    ૧૪૭.

    147.

    એસસ્માકં કુલે ધમ્મો, પિતુપિતામહો સદા;

    Esasmākaṃ kule dhammo, pitupitāmaho sadā;

    આસનં ઉદકં પજ્જં, સબ્બેતં નિપદામસે.

    Āsanaṃ udakaṃ pajjaṃ, sabbetaṃ nipadāmase.

    ૧૪૮.

    148.

    એસસ્માકં કુલે ધમ્મો, પિતુપિતામહો સદા;

    Esasmākaṃ kule dhammo, pitupitāmaho sadā;

    સક્કચ્ચં ઉપતિટ્ઠામ, ઉત્તમં વિય ઞાતકન્તિ.

    Sakkaccaṃ upatiṭṭhāma, uttamaṃ viya ñātakanti.

    પીઠજાતકં સત્તમં.

    Pīṭhajātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. મદાસિમ્હ (પી॰ ક॰)
    2. madāsimha (pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૩૭] ૭. પીઠજાતકવણ્ણના • [337] 7. Pīṭhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact