Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. પોત્થકસુત્તવણ્ણના

    8. Potthakasuttavaṇṇanā

    ૧૦૦. અટ્ઠમે નવોતિ કરણં ઉપાદાય વુચ્ચતિ. પોત્થકોતિ વાકમયવત્થં. મજ્ઝિમોતિ પરિભોગમજ્ઝિમો. જિણ્ણોતિ પરિભોગજિણ્ણો. ઉક્ખલિપરિમજ્જનન્તિ ઉક્ખલિપરિપુઞ્છનં દુસ્સીલોતિ નિસ્સીલો. દુબ્બણ્ણતાયાતિ ગુણવણ્ણાભાવેન દુબ્બણ્ણતાય. દિટ્ઠાનુગતિં આપજ્જન્તીતિ તેન કતં અનુકરોન્તિ. ન મહપ્ફલં હોતીતિ વિપાકફલેન મહપ્ફલં ન હોતિ. ન મહાનિસંસન્તિ વિપાકાનિસંસેનેવ ન મહાનિસંસં. અપ્પગ્ઘતાયાતિ વિપાકગ્ઘેન અપ્પગ્ઘતાય. કાસિકં વત્થન્તિ તીહિ કપ્પાસઅંસૂહિ સુત્તં કન્તિત્વા કતવત્થં, તઞ્ચ ખો કાસિરટ્ઠેયેવ ઉટ્ઠિતં. સેસં ઉત્તાનમેવ. સીલં પનેત્થ મિસ્સકં કથિતન્તિ.

    100. Aṭṭhame navoti karaṇaṃ upādāya vuccati. Potthakoti vākamayavatthaṃ. Majjhimoti paribhogamajjhimo. Jiṇṇoti paribhogajiṇṇo. Ukkhaliparimajjananti ukkhaliparipuñchanaṃ dussīloti nissīlo. Dubbaṇṇatāyāti guṇavaṇṇābhāvena dubbaṇṇatāya. Diṭṭhānugatiṃ āpajjantīti tena kataṃ anukaronti. Na mahapphalaṃ hotīti vipākaphalena mahapphalaṃ na hoti. Na mahānisaṃsanti vipākānisaṃseneva na mahānisaṃsaṃ. Appagghatāyāti vipākagghena appagghatāya. Kāsikaṃ vatthanti tīhi kappāsaaṃsūhi suttaṃ kantitvā katavatthaṃ, tañca kho kāsiraṭṭheyeva uṭṭhitaṃ. Sesaṃ uttānameva. Sīlaṃ panettha missakaṃ kathitanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. પોત્થકસુત્તં • 8. Potthakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. પોત્થકસુત્તવણ્ણના • 8. Potthakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact