Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. પુબ્બણ્હસુત્તં

    10. Pubbaṇhasuttaṃ

    ૧૫૬. ‘‘યે , ભિક્ખવે, સત્તા પુબ્બણ્હસમયં કાયેન સુચરિતં ચરન્તિ , વાચાય સુચરિતં ચરન્તિ, મનસા સુચરિતં ચરન્તિ, સુપુબ્બણ્હો, ભિક્ખવે, તેસં સત્તાનં.

    156. ‘‘Ye , bhikkhave, sattā pubbaṇhasamayaṃ kāyena sucaritaṃ caranti , vācāya sucaritaṃ caranti, manasā sucaritaṃ caranti, supubbaṇho, bhikkhave, tesaṃ sattānaṃ.

    ‘‘યે, ભિક્ખવે, સત્તા મજ્ઝન્હિકસમયં કાયેન સુચરિતં ચરન્તિ, વાચાય સુચરિતં ચરન્તિ, મનસા સુચરિતં ચરન્તિ, સુમજ્ઝન્હિકો, ભિક્ખવે, તેસં સત્તાનં.

    ‘‘Ye, bhikkhave, sattā majjhanhikasamayaṃ kāyena sucaritaṃ caranti, vācāya sucaritaṃ caranti, manasā sucaritaṃ caranti, sumajjhanhiko, bhikkhave, tesaṃ sattānaṃ.

    ‘‘યે , ભિક્ખવે, સત્તા સાયન્હસમયં કાયેન સુચરિતં ચરન્તિ, વાચાય સુચરિતં ચરન્તિ, મનસા સુચરિતં ચરન્તિ, સુસાયન્હો, ભિક્ખવે, તેસં સત્તાન’’ન્તિ.

    ‘‘Ye , bhikkhave, sattā sāyanhasamayaṃ kāyena sucaritaṃ caranti, vācāya sucaritaṃ caranti, manasā sucaritaṃ caranti, susāyanho, bhikkhave, tesaṃ sattāna’’nti.

    ‘‘સુનક્ખત્તં સુમઙ્ગલં, સુપ્પભાતં સુહુટ્ઠિતં 1;

    ‘‘Sunakkhattaṃ sumaṅgalaṃ, suppabhātaṃ suhuṭṭhitaṃ 2;

    સુખણો સુમુહુત્તો ચ, સુયિટ્ઠં બ્રહ્મચારિસુ.

    Sukhaṇo sumuhutto ca, suyiṭṭhaṃ brahmacārisu.

    ‘‘પદક્ખિણં કાયકમ્મં, વાચાકમ્મં પદક્ખિણં;

    ‘‘Padakkhiṇaṃ kāyakammaṃ, vācākammaṃ padakkhiṇaṃ;

    પદક્ખિણં મનોકમ્મં, પણીધિ તે પદક્ખિણે 3;

    Padakkhiṇaṃ manokammaṃ, paṇīdhi te padakkhiṇe 4;

    પદક્ખિણાનિ કત્વાન, લભન્તત્થે 5 પદક્ખિણે.

    Padakkhiṇāni katvāna, labhantatthe 6 padakkhiṇe.

    ‘‘તે અત્થલદ્ધા સુખિતા, વિરુળ્હા બુદ્ધસાસને;

    ‘‘Te atthaladdhā sukhitā, viruḷhā buddhasāsane;

    અરોગા સુખિતા હોથ, સહ સબ્બેહિ ઞાતિભી’’તિ. દસમં;

    Arogā sukhitā hotha, saha sabbehi ñātibhī’’ti. dasamaṃ;

    મઙ્ગલવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Maṅgalavaggo pañcamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અકુસલઞ્ચ સાવજ્જં, વિસમાસુચિના સહ;

    Akusalañca sāvajjaṃ, visamāsucinā saha;

    ચતુરો ખતા વન્દના, પુબ્બણ્હેન ચ તે દસાતિ.

    Caturo khatā vandanā, pubbaṇhena ca te dasāti.

    તતિયો પણ્ણાસકો સમત્તો.

    Tatiyo paṇṇāsako samatto.







    Footnotes:
    1. સુવુટ્ઠિતં (સી॰ પી॰)
    2. suvuṭṭhitaṃ (sī. pī.)
    3. પણિધિયો પદક્ખિણા (સી॰ પી॰), પણિધિ તે પદક્ખિણા (સ્યા॰ કં॰)
    4. paṇidhiyo padakkhiṇā (sī. pī.), paṇidhi te padakkhiṇā (syā. kaṃ.)
    5. લભતત્થે (સી॰ પી॰)
    6. labhatatthe (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. પુબ્બણ્હસુત્તવણ્ણના • 10. Pubbaṇhasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૧-૧૩. પઠમમોરનિવાપસુત્તાદિવણ્ણના • 11-13. Paṭhamamoranivāpasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact