Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi

    ૮. પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસો

    8. Pubbantānudiṭṭhiniddeso

    ૧૪૧. પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિયા કતમેહિ અટ્ઠારસહિ આકારેહિ અભિનિવેસો હોતિ? ચત્તારો સસ્સતવાદા, ચત્તારો એકચ્ચસસ્સતિકા, ચત્તારો અન્તાનન્તિકા, ચત્તારો અમરાવિક્ખેપિકા, દ્વે અધિચ્ચસમુપ્પન્નિકા – પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિયા ઇમેહિ અટ્ઠારસહિ આકારેહિ અભિનિવેસો હોતિ.

    141. Pubbantānudiṭṭhiyā katamehi aṭṭhārasahi ākārehi abhiniveso hoti? Cattāro sassatavādā, cattāro ekaccasassatikā, cattāro antānantikā, cattāro amarāvikkhepikā, dve adhiccasamuppannikā – pubbantānudiṭṭhiyā imehi aṭṭhārasahi ākārehi abhiniveso hoti.

    પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસો અટ્ઠમો.

    Pubbantānudiṭṭhiniddeso aṭṭhamo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā / ૮. પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 8. Pubbantānudiṭṭhiniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact