Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૫. પુગ્ગલસ્સેવકથિનત્થારો
5. Puggalassevakathinatthāro
૪૧૪. સઙ્ઘો કથિનં અત્થરતિ, ગણો કથિનં અત્થરતિ, પુગ્ગલો કથિનં અત્થરતીતિ. ન સઙ્ઘો કથિનં અત્થરતિ, ન ગણો કથિનં અત્થરતિ, પુગ્ગલો કથિનં અત્થરતીતિ. હઞ્ચિ ન સઙ્ઘો કથિનં અત્થરતિ, ન ગણો કથિનં અત્થરતિ, પુગ્ગલો કથિનં અત્થરતિ. સઙ્ઘસ્સ અનત્થતં હોતિ કથિનં, ગણસ્સ અનત્થતં હોતિ કથિનં, પુગ્ગલસ્સ અત્થતં હોતિ કથિનં. સઙ્ઘો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ ગણો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ પુગ્ગલો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતીતિ ન સઙ્ઘો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ, ન ગણો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ, પુગ્ગલો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતીતિ. હઞ્ચિ ન સઙ્ઘો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ, ન ગણો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ, પુગ્ગલો પાતિમોક્ખં ઉદ્દિસતિ. સઙ્ઘસ્સ અનુદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં, ગણસ્સ અનુદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં, પુગ્ગલસ્સ ઉદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં. સઙ્ઘસ્સ સામગ્ગિયા ગણસ્સ સામગ્ગિયા પુગ્ગલસ્સ ઉદ્દેસા સઙ્ઘસ્સ ઉદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં, ગણસ્સ ઉદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં, પુગ્ગલસ્સ ઉદ્દિટ્ઠં હોતિ પાતિમોક્ખં. એવમેવ ન સઙ્ઘો કથિનં અત્થરતિ, ન ગણો કથિનં અત્થરતિ, પુગ્ગલો કથિનં અત્થરતિ. સઙ્ઘસ્સ અનુમોદનાય ગણસ્સ અનુમોદનાય પુગ્ગલસ્સ અત્થારા સઙ્ઘસ્સ અત્થતં હોતિ કથિનં, ગણસ્સ અત્થતં હોતિ કથિનં, પુગ્ગલસ્સ અત્થતં હોતિ કથિનન્તિ.
414. Saṅgho kathinaṃ attharati, gaṇo kathinaṃ attharati, puggalo kathinaṃ attharatīti. Na saṅgho kathinaṃ attharati, na gaṇo kathinaṃ attharati, puggalo kathinaṃ attharatīti. Hañci na saṅgho kathinaṃ attharati, na gaṇo kathinaṃ attharati, puggalo kathinaṃ attharati. Saṅghassa anatthataṃ hoti kathinaṃ, gaṇassa anatthataṃ hoti kathinaṃ, puggalassa atthataṃ hoti kathinaṃ. Saṅgho pātimokkhaṃ uddisati gaṇo pātimokkhaṃ uddisati puggalo pātimokkhaṃ uddisatīti na saṅgho pātimokkhaṃ uddisati, na gaṇo pātimokkhaṃ uddisati, puggalo pātimokkhaṃ uddisatīti. Hañci na saṅgho pātimokkhaṃ uddisati, na gaṇo pātimokkhaṃ uddisati, puggalo pātimokkhaṃ uddisati. Saṅghassa anuddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ, gaṇassa anuddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ, puggalassa uddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ. Saṅghassa sāmaggiyā gaṇassa sāmaggiyā puggalassa uddesā saṅghassa uddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ, gaṇassa uddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ, puggalassa uddiṭṭhaṃ hoti pātimokkhaṃ. Evameva na saṅgho kathinaṃ attharati, na gaṇo kathinaṃ attharati, puggalo kathinaṃ attharati. Saṅghassa anumodanāya gaṇassa anumodanāya puggalassa atthārā saṅghassa atthataṃ hoti kathinaṃ, gaṇassa atthataṃ hoti kathinaṃ, puggalassa atthataṃ hoti kathinanti.