Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૬-૧૦. પુગ્ગલસુત્તાદિવણ્ણના

    6-10. Puggalasuttādivaṇṇanā

    ૫૯-૬૦. નવમે દાનં દદન્તાનન્તિ દક્ખિણેય્યં ઉદ્દિસ્સ દાનં દેન્તાનં. ઉપધી વિપચ્ચન્તિ એતેન, ઉપધીસુ વા વિપચ્ચતિ, ઉપધયો વા વિપાકા એતસ્સાતિ ઉપધિવિપાકં. સઙ્ઘે દિન્નં મહપ્ફલન્તિ અરિયસઙ્ઘે દિન્નં વિપ્ફારટ્ઠાનં હોતિ, વિપુલફલન્તિ અત્થો. દસમે નત્થિ વત્તબ્બં.

    59-60. Navame dānaṃ dadantānanti dakkhiṇeyyaṃ uddissa dānaṃ dentānaṃ. Upadhī vipaccanti etena, upadhīsu vā vipaccati, upadhayo vā vipākā etassāti upadhivipākaṃ. Saṅghe dinnaṃ mahapphalanti ariyasaṅghe dinnaṃ vipphāraṭṭhānaṃ hoti, vipulaphalanti attho. Dasame natthi vattabbaṃ.

    પુગ્ગલસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Puggalasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    ગોતમીવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gotamīvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. પઠમપુગ્ગલસુત્તં • 9. Paṭhamapuggalasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયપુગ્ગલસુત્તં • 10. Dutiyapuggalasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯-૧૦. પુગ્ગલસુત્તદ્વયવણ્ણના • 9-10. Puggalasuttadvayavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact