Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯-૧૦. પુગ્ગલસુત્તદ્વયવણ્ણના

    9-10. Puggalasuttadvayavaṇṇanā

    ૫૯-૬૦. નવમે ઉજુભૂતોતિ કાયવઙ્કાદીનં અભાવેન ઉજુકો. પઞ્ઞાસીલસમાહિતોતિ પઞ્ઞાય ચ સીલેન ચ સમન્નાગતો. યજમાનાનન્તિ દાનં દદન્તાનં. પુઞ્ઞપેક્ખાનન્તિ પુઞ્ઞં ઓલોકેન્તાનં ગવેસન્તાનં . ઓપધિકન્તિ ઉપધિવિપાકં, ઓપધિભૂતં ઠાનં અપ્પમાણં. દસમે સમુક્કટ્ઠોતિ ઉક્કટ્ઠો ઉત્તમો. સત્તાનન્તિ સબ્બસત્તાનં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    59-60. Navame ujubhūtoti kāyavaṅkādīnaṃ abhāvena ujuko. Paññāsīlasamāhitoti paññāya ca sīlena ca samannāgato. Yajamānānanti dānaṃ dadantānaṃ. Puññapekkhānanti puññaṃ olokentānaṃ gavesantānaṃ . Opadhikanti upadhivipākaṃ, opadhibhūtaṃ ṭhānaṃ appamāṇaṃ. Dasame samukkaṭṭhoti ukkaṭṭho uttamo. Sattānanti sabbasattānaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    ગોતમીવગ્ગો છટ્ઠો.

    Gotamīvaggo chaṭṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. પઠમપુગ્ગલસુત્તં • 9. Paṭhamapuggalasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયપુગ્ગલસુત્તં • 10. Dutiyapuggalasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૧૦. પુગ્ગલસુત્તાદિવણ્ણના • 6-10. Puggalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact