Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. પુણ્ણમાસત્થેરગાથા

    10. Puṇṇamāsattheragāthā

    ૧૦.

    10.

    ‘‘વિહરિ અપેક્ખં ઇધ વા હુરં વા, યો વેદઊઊ સમિતો યતત્તો;

    ‘‘Vihari apekkhaṃ idha vā huraṃ vā, yo vedaūū samito yatatto;

    સબ્બેસુ ધમ્મેસુ અનૂપલિત્તો, લોકસ્સ જઞ્ઞા ઉદયબ્બયઞ્ચા’’તિ.

    Sabbesu dhammesu anūpalitto, lokassa jaññā udayabbayañcā’’ti.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુણ્ણમાસો થેરો ગાથં અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā puṇṇamāso thero gāthaṃ abhāsitthāti.

    વગ્ગો પઠમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo paṭhamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સુભૂતિ કોટ્ઠિકો થેરો, કઙ્ખારેવતસમ્મતો;

    Subhūti koṭṭhiko thero, kaṅkhārevatasammato;

    મન્તાણિપુત્તો દબ્બો ચ, સીતવનિયો ચ ભલ્લિયો;

    Mantāṇiputto dabbo ca, sītavaniyo ca bhalliyo;

    વીરો પિલિન્દવચ્છો ચ, પુણ્ણમાસો તમોનુદોતિ.

    Vīro pilindavaccho ca, puṇṇamāso tamonudoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. પુણ્ણમાસત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Puṇṇamāsattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact