Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૬. પુણ્ણમાસત્થેરગાથા

    6. Puṇṇamāsattheragāthā

    ૧૭૧.

    171.

    ‘‘પઞ્ચ નીવરણે હિત્વા, યોગક્ખેમસ્સ પત્તિયા;

    ‘‘Pañca nīvaraṇe hitvā, yogakkhemassa pattiyā;

    ધમ્માદાસં ગહેત્વાન, ઞાણદસ્સનમત્તનો.

    Dhammādāsaṃ gahetvāna, ñāṇadassanamattano.

    ૧૭૨.

    172.

    ‘‘પચ્ચવેક્ખિં ઇમં કાયં, સબ્બં સન્તરબાહિરં;

    ‘‘Paccavekkhiṃ imaṃ kāyaṃ, sabbaṃ santarabāhiraṃ;

    અજ્ઝત્તઞ્ચ બહિદ્ધા ચ, તુચ્છો કાયો અદિસ્સથા’’તિ.

    Ajjhattañca bahiddhā ca, tuccho kāyo adissathā’’ti.

    … પુણ્ણમાસો થેરો….

    … Puṇṇamāso thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. પુણ્ણમાસત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Puṇṇamāsattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact