Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. પુણ્ણત્થેરગાથા

    10. Puṇṇattheragāthā

    ૭૦.

    70.

    ‘‘સીલમેવ ઇધ અગ્ગં, પઞ્ઞવા પન ઉત્તમો;

    ‘‘Sīlameva idha aggaṃ, paññavā pana uttamo;

    મનુસ્સેસુ ચ દેવેસુ, સીલપઞ્ઞાણતો જય’’ન્તિ.

    Manussesu ca devesu, sīlapaññāṇato jaya’’nti.

    … પુણ્ણો થેરો….

    … Puṇṇo thero….

    વગ્ગો સત્તમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo sattamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    વપ્પો ચ વજ્જિપુત્તો ચ, પક્ખો વિમલકોણ્ડઞ્ઞો;

    Vappo ca vajjiputto ca, pakkho vimalakoṇḍañño;

    ઉક્ખેપકતવચ્છો ચ, મેઘિયો એકધમ્મિકો;

    Ukkhepakatavaccho ca, meghiyo ekadhammiko;

    એકુદાનિયછન્ના ચ, પુણ્ણત્થેરો મહબ્બલોતિ.

    Ekudāniyachannā ca, puṇṇatthero mahabbaloti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. પુણ્ણત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Puṇṇattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact