Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૧૪૭. પુપ્ફરત્તજાતકં
147. Puppharattajātakaṃ
૧૪૭.
147.
નયિદં દુક્ખં અદું દુક્ખં, યં મં તુદતિ વાયસો;
Nayidaṃ dukkhaṃ aduṃ dukkhaṃ, yaṃ maṃ tudati vāyaso;
યં સામા પુપ્ફરત્તેન, કત્તિકં નાનુભોસ્સતીતિ.
Yaṃ sāmā puppharattena, kattikaṃ nānubhossatīti.
પુપ્ફરત્તજાતકં સત્તમં.
Puppharattajātakaṃ sattamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૪૭] ૭. પુપ્ફરત્તજાતકવણ્ણના • [147] 7. Puppharattajātakavaṇṇanā