Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૩. પુટભત્તજાતકં (૨-૮-૩)

    223. Puṭabhattajātakaṃ (2-8-3)

    ૧૪૫.

    145.

    નમે નમન્તસ્સ ભજે ભજન્તં, કિચ્ચાનુકુબ્બસ્સ કરેય્ય કિચ્ચં;

    Name namantassa bhaje bhajantaṃ, kiccānukubbassa kareyya kiccaṃ;

    નાનત્થકામસ્સ કરેય્ય અત્થં, અસમ્ભજન્તમ્પિ ન સમ્ભજેય્ય.

    Nānatthakāmassa kareyya atthaṃ, asambhajantampi na sambhajeyya.

    ૧૪૬.

    146.

    ચજે ચજન્તં વનથં ન કયિરા, અપેતચિત્તેન ન સમ્ભજેય્ય;

    Caje cajantaṃ vanathaṃ na kayirā, apetacittena na sambhajeyya;

    દિજો દુમં ખીણફલન્તિ ઞત્વા, અઞ્ઞં સમેક્ખેય્ય મહા હિ લોકોતિ.

    Dijo dumaṃ khīṇaphalanti ñatvā, aññaṃ samekkheyya mahā hi lokoti.

    પુટભત્તજાતકં તતિયં.

    Puṭabhattajātakaṃ tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૩] ૩. પુટભત્તજાતકવણ્ણના • [223] 3. Puṭabhattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact