Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૭. રાધત્થેરગાથા

    7. Rādhattheragāthā

    ૧૩૩.

    133.

    1 ‘‘યથા અગારં દુચ્છન્નં, વુટ્ઠી સમતિવિજ્ઝતિ;

    2 ‘‘Yathā agāraṃ ducchannaṃ, vuṭṭhī samativijjhati;

    એવં અભાવિતં ચિત્તં, રાગો સમતિવિજ્ઝતિ.

    Evaṃ abhāvitaṃ cittaṃ, rāgo samativijjhati.

    ૧૩૪.

    134.

    3 ‘‘યથા અગારં સુચ્છન્નં, વુડ્ઢી ન સમતિવિજ્ઝતિ;

    4 ‘‘Yathā agāraṃ succhannaṃ, vuḍḍhī na samativijjhati;

    એવં સુભાવિતં ચિત્તં, રાગો ન સમતિવિજ્ઝતી’’તિ.

    Evaṃ subhāvitaṃ cittaṃ, rāgo na samativijjhatī’’ti.

    … રાધો થેરો….

    … Rādho thero….







    Footnotes:
    1. ધ॰ પ॰ ૧૩ ધમ્મપદે
    2. dha. pa. 13 dhammapade
    3. ધ॰ પ॰ ૧૪ ધમ્મપદે
    4. dha. pa. 14 dhammapade



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૭. રાધત્થેરગાથાવણ્ણના • 7. Rādhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact