Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદં

    10. Rahonisajjasikkhāpadaṃ

    ૧૯૮. દસમે પાળિઅત્થો ચાતિ એત્થ પાળિસદ્દો વિનિચ્છિયસદ્દે ચ યોજેતબ્બો ‘‘પાળિવિનિચ્છયો’’તિ. હીતિ સચ્ચં, યસ્મા વા. ‘‘ઇદં સિક્ખાપદ’’ન્તિપદં ‘‘એકપરિચ્છેદ’’ન્તિપદે તુલ્યત્થકત્તા, ‘‘પઞ્ઞત્ત’’ન્તિપદે કમ્મં. ઉપરીતિ અચેલકવગ્ગેતિ. દસમં.

    198. Dasame pāḷiattho cāti ettha pāḷisaddo vinicchiyasadde ca yojetabbo ‘‘pāḷivinicchayo’’ti. ti saccaṃ, yasmā vā. ‘‘Idaṃ sikkhāpada’’ntipadaṃ ‘‘ekapariccheda’’ntipade tulyatthakattā, ‘‘paññatta’’ntipade kammaṃ. Uparīti acelakavaggeti. Dasamaṃ.

    ઓવાદવગ્ગો તતિયો.

    Ovādavaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact