Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ૧૯૮. દસમે ઉપનન્દસ્સ ચતુત્થસિક્ખાપદેનાતિ અપ્પટિચ્છન્ને માતુગામેન સદ્ધિં રહોનિસજ્જસિક્ખાપદં સન્ધાય વુત્તં. કિઞ્ચાપિ તં અચેલકવગ્ગે પઞ્ચમસિક્ખાપદં હોતિ, ઉપનન્દત્થેરં આરબ્ભ પઞ્ઞત્તેસુ પન ચતુત્થભાવતો ‘‘ઉપનન્દસ્સ ચતુત્થસિક્ખાપદેના’’તિ વુત્તં. ચતુત્થસિક્ખાપદસ્સ વત્થુતો ઇમસ્સ સિક્ખાપદસ્સ વત્થુનો પઠમં ઉપ્પન્નત્તા ઇદં સિક્ખાપદં પઠમં પઞ્ઞત્તં. ઇમિના ચ સિક્ખાપદેન કેવલં ભિક્ખુનિયા એવ રહોનિસજ્જાય આપત્તિ પઞ્ઞત્તા, ઉપરિ માતુગામેન સદ્ધિં રહોનિસજ્જાય આપત્તિ વિસું પઞ્ઞત્તાતિ દટ્ઠબ્બં.

    198. Dasame upanandassa catutthasikkhāpadenāti appaṭicchanne mātugāmena saddhiṃ rahonisajjasikkhāpadaṃ sandhāya vuttaṃ. Kiñcāpi taṃ acelakavagge pañcamasikkhāpadaṃ hoti, upanandattheraṃ ārabbha paññattesu pana catutthabhāvato ‘‘upanandassa catutthasikkhāpadenā’’ti vuttaṃ. Catutthasikkhāpadassa vatthuto imassa sikkhāpadassa vatthuno paṭhamaṃ uppannattā idaṃ sikkhāpadaṃ paṭhamaṃ paññattaṃ. Iminā ca sikkhāpadena kevalaṃ bhikkhuniyā eva rahonisajjāya āpatti paññattā, upari mātugāmena saddhiṃ rahonisajjāya āpatti visuṃ paññattāti daṭṭhabbaṃ.

    રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    નિટ્ઠિતો ભિક્ખુનિવગ્ગો તતિયો.

    Niṭṭhito bhikkhunivaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦. રહોનિસજ્જસિક્ખાપદં • 10. Rahonisajjasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact