Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. રાહુલત્થેરગાથા

    8. Rāhulattheragāthā

    ૨૯૫.

    295.

    ‘‘ઉભયેનેવ સમ્પન્નો, રાહુલભદ્દોતિ મં વિદૂ;

    ‘‘Ubhayeneva sampanno, rāhulabhaddoti maṃ vidū;

    યઞ્ચમ્હિ પુત્તો બુદ્ધસ્સ, યઞ્ચ ધમ્મેસુ ચક્ખુમા.

    Yañcamhi putto buddhassa, yañca dhammesu cakkhumā.

    ૨૯૬.

    296.

    ‘‘યઞ્ચ મે આસવા ખીણા, યઞ્ચ નત્થિ પુનબ્ભવો;

    ‘‘Yañca me āsavā khīṇā, yañca natthi punabbhavo;

    અરહા દક્ખિણેય્યોમ્હિ, તેવિજ્જો અમતદ્દસો.

    Arahā dakkhiṇeyyomhi, tevijjo amataddaso.

    ૨૯૭.

    297.

    ‘‘કામન્ધા જાલપચ્છન્ના, તણ્હાછાદનછાદિતા;

    ‘‘Kāmandhā jālapacchannā, taṇhāchādanachāditā;

    પમત્તબન્ધુના બદ્ધા, મચ્છાવ કુમિનામુખે.

    Pamattabandhunā baddhā, macchāva kumināmukhe.

    ૨૯૮.

    298.

    ‘‘તં કામં અહમુજ્ઝિત્વા, છેત્વા મારસ્સ બન્ધનં;

    ‘‘Taṃ kāmaṃ ahamujjhitvā, chetvā mārassa bandhanaṃ;

    સમૂલં તણ્હમબ્બુય્હ, સીતિભૂતોસ્મિ નિબ્બુતો’’તિ.

    Samūlaṃ taṇhamabbuyha, sītibhūtosmi nibbuto’’ti.

    … રાહુલો થેરો….

    … Rāhulo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. રાહુલત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Rāhulattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact