Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨૦૫. રાજગહસેટ્ઠિવત્થુકથા

    205. Rājagahaseṭṭhivatthukathā

    ૩૩૨. ઇરિયાપથસમ્પરિવત્તનેનાતિ ઇરિયાપથસ્સ પુનપ્પુનં પરિવત્તનેન. તીહિ સત્તાહેહિ નિચ્ચલસ્સ નિપન્નસ્સ અસ્સ સેટ્ઠિસ્સ મત્થલુઙ્ગન્તિ યોજના. અપ્પેવ નિપજ્જેય્યાતિ યોજના. ન્તિ સેટ્ઠિં. તેનેવાતિ તેનેવ કારણેન. સીસં છાદેતીતિ સીસચ્છવીતિ વુત્તે સીસપટિચ્છાદનચમ્મન્તિ આહ ‘‘સીસચમ્મ’’ન્તિ. તસ્સાતિ સેટ્ઠિસ્સ. તીહિ સત્તાહેનાતિ એત્થ પુબ્બપદેન પચ્છિમપદં ગુણિત્વા ગહેતબ્બન્તિ આહ ‘‘તીહિ પસ્સેહિ એકેનેકેન સત્તાહેના’’તિ.

    332.Iriyāpathasamparivattanenāti iriyāpathassa punappunaṃ parivattanena. Tīhi sattāhehi niccalassa nipannassa assa seṭṭhissa matthaluṅganti yojanā. Appeva nipajjeyyāti yojanā. Nanti seṭṭhiṃ. Tenevāti teneva kāraṇena. Sīsaṃ chādetīti sīsacchavīti vutte sīsapaṭicchādanacammanti āha ‘‘sīsacamma’’nti. Tassāti seṭṭhissa. Tīhi sattāhenāti ettha pubbapadena pacchimapadaṃ guṇitvā gahetabbanti āha ‘‘tīhi passehi ekenekena sattāhenā’’ti.

    ૩૩૩. જનં નીહરાપેત્વાતિ જનં અપક્કમાપેત્વા.

    333.Janaṃ nīharāpetvāti janaṃ apakkamāpetvā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
    ૨૦૫. રાજગહસેટ્ઠિવત્થુ • 205. Rājagahaseṭṭhivatthu
    ૨૦૬. સેટ્ઠિપુત્તવત્થુ • 206. Seṭṭhiputtavatthu

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / રાજગહસેટ્ઠિવત્થુકથા • Rājagahaseṭṭhivatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact