Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૪. રજનનિદ્દેસો

    4. Rajananiddeso

    રજનાનિ ચાતિ –

    Rajanāni cāti –

    ૫૮.

    58.

    મૂલક્ખન્ધતચપત્ત-ફલપુપ્ફપ્પભેદતો;

    Mūlakkhandhatacapatta-phalapupphappabhedato;

    રજના છપ્પકારાનિ, અનુઞ્ઞાતાનિ સત્થુના.

    Rajanā chappakārāni, anuññātāni satthunā.

    ૫૯.

    59.

    મૂલે હલિદ્દિં ખન્ધે ચ, મઞ્જેટ્ઠ તુઙ્ગહારકે;

    Mūle haliddiṃ khandhe ca, mañjeṭṭha tuṅgahārake;

    અલ્લિં નીલઞ્ચ પત્તેસુ, તચે લોદ્દઞ્ચ કણ્ડુલં;

    Alliṃ nīlañca pattesu, tace loddañca kaṇḍulaṃ;

    કુસુમ્ભં કિંસુકં પુપ્ફે, સબ્બં લબ્ભં વિવજ્જિયાતિ.

    Kusumbhaṃ kiṃsukaṃ pupphe, sabbaṃ labbhaṃ vivajjiyāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact