Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. રોગસુત્તવણ્ણના

    7. Rogasuttavaṇṇanā

    ૧૫૭. સત્તમે વિઘાતવાતિ મહિચ્છાપચ્ચયેન વિઘાતેન દુક્ખેન સમન્નાગતો. અસન્તુટ્ઠોતિ ચતૂસુ પચ્ચયેસુ તીહિ સન્તોસેહિ અસન્તુટ્ઠો. અનવઞ્ઞપ્પટિલાભાયાતિ પરેહિ અનવજાનનસ્સ પટિલાભત્થાય. લાભસક્કારસિલોકપ્પટિલાભાયાતિ સુસઙ્ખતચતુપચ્ચયસઙ્ખાતસ્સ લાભસક્કારસ્સ ચેવ વણ્ણભણનસઙ્ખાતસ્સ સિલોકસ્સ ચ પટિલાભત્થાય. સઙ્ખાય કુલાનિ ઉપસઙ્કમતીતિ ‘‘ઇતિ મં એતે જાનિસ્સન્તી’’તિ જાનનત્થાય કુલાનિ ઉપસઙ્કમતિ. સેસપદેસુપિ એસેવ નયો.

    157. Sattame vighātavāti mahicchāpaccayena vighātena dukkhena samannāgato. Asantuṭṭhoti catūsu paccayesu tīhi santosehi asantuṭṭho. Anavaññappaṭilābhāyāti parehi anavajānanassa paṭilābhatthāya. Lābhasakkārasilokappaṭilābhāyāti susaṅkhatacatupaccayasaṅkhātassa lābhasakkārassa ceva vaṇṇabhaṇanasaṅkhātassa silokassa ca paṭilābhatthāya. Saṅkhāya kulāni upasaṅkamatīti ‘‘iti maṃ ete jānissantī’’ti jānanatthāya kulāni upasaṅkamati. Sesapadesupi eseva nayo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. રોગસુત્તં • 7. Rogasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૮. કપ્પસુત્તાદિવણ્ણના • 6-8. Kappasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact