Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૫. રુણ્ણસુત્તં

    5. Ruṇṇasuttaṃ

    ૧૦૮. ‘‘રુણ્ણમિદં , ભિક્ખવે, અરિયસ્સ વિનયે યદિદં ગીતં. ઉમ્મત્તકમિદં, ભિક્ખવે, અરિયસ્સ વિનયે યદિદં નચ્ચં. કોમારકમિદં, ભિક્ખવે, અરિયસ્સ વિનયે યદિદં અતિવેલં દન્તવિદંસકહસિતં 1. તસ્માતિહ, ભિક્ખવે, સેતુઘાતો ગીતે, સેતુઘાતો નચ્ચે, અલં વો ધમ્મપ્પમોદિતાનં સતં સિતં સિતમત્તાયા’’તિ. પઞ્ચમં.

    108. ‘‘Ruṇṇamidaṃ , bhikkhave, ariyassa vinaye yadidaṃ gītaṃ. Ummattakamidaṃ, bhikkhave, ariyassa vinaye yadidaṃ naccaṃ. Komārakamidaṃ, bhikkhave, ariyassa vinaye yadidaṃ ativelaṃ dantavidaṃsakahasitaṃ 2. Tasmātiha, bhikkhave, setughāto gīte, setughāto nacce, alaṃ vo dhammappamoditānaṃ sataṃ sitaṃ sitamattāyā’’ti. Pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. દન્તવિદંસકં હસિતં (સી॰ પી॰)
    2. dantavidaṃsakaṃ hasitaṃ (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. રુણ્ણસુત્તવણ્ણના • 5. Ruṇṇasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૯. સમણબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના • 4-9. Samaṇabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact