Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā

    રૂપાવચરારૂપાવચરકિરિયં

    Rūpāvacarārūpāvacarakiriyaṃ

    ૫૭૭. રૂપાવચરારૂપાવચરકિરિયનિદ્દેસેસુ દિટ્ઠધમ્મસુખવિહારન્તિ દિટ્ઠધમ્મે, ઇમસ્મિંયેવ અત્તભાવે, સુખવિહારમત્તં. તત્થ ખીણાસવસ્સ પુથુજ્જનકાલે નિબ્બત્તિતા સમાપત્તિ યાવ ન નં સમાપજ્જતિ તાવ કુસલાવ સમાપન્નકાલે કિરિયા હોતિ. ખીણાસવકાલે પનસ્સ નિબ્બત્તિતા સમાપત્તિ કિરિયાવ હોતિ. સેસં સબ્બં તંસદિસત્તા કુસલનિદ્દેસે વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બન્તિ.

    577. Rūpāvacarārūpāvacarakiriyaniddesesu diṭṭhadhammasukhavihāranti diṭṭhadhamme, imasmiṃyeva attabhāve, sukhavihāramattaṃ. Tattha khīṇāsavassa puthujjanakāle nibbattitā samāpatti yāva na naṃ samāpajjati tāva kusalāva samāpannakāle kiriyā hoti. Khīṇāsavakāle panassa nibbattitā samāpatti kiriyāva hoti. Sesaṃ sabbaṃ taṃsadisattā kusalaniddese vuttanayeneva veditabbanti.

    અટ્ઠસાલિનિયા ધમ્મસઙ્ગહઅટ્ઠકથાય

    Aṭṭhasāliniyā dhammasaṅgahaaṭṭhakathāya

    ચિત્તુપ્પાદકણ્ડકથા નિટ્ઠિતા.

    Cittuppādakaṇḍakathā niṭṭhitā.

    અબ્યાકતપદં પન નેવ તાવ નિટ્ઠિતન્તિ.

    Abyākatapadaṃ pana neva tāva niṭṭhitanti.

    ચિત્તુપ્પાદકણ્ડવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cittuppādakaṇḍavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / અહેતુકકિરિયાઅબ્યાકતં • Ahetukakiriyāabyākataṃ

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / રૂપાવચરારૂપાવચરકિરિયચિત્તવણ્ણના • Rūpāvacarārūpāvacarakiriyacittavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / કિરિયાબ્યાકતકથાવણ્ણના • Kiriyābyākatakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact