Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. સભિયત્થેરગાથા

    3. Sabhiyattheragāthā

    ૨૭૫.

    275.

    1 ‘‘પરે ચ ન વિજાનન્તિ, મયમેત્થ યમામસે;

    2 ‘‘Pare ca na vijānanti, mayamettha yamāmase;

    યે ચ તત્થ વિજાનન્તિ, તતો સમ્મન્તિ મેધગા.

    Ye ca tattha vijānanti, tato sammanti medhagā.

    ૨૭૬.

    276.

    ‘‘યદા ચ અવિજાનન્તા, ઇરિયન્ત્યમરા વિય;

    ‘‘Yadā ca avijānantā, iriyantyamarā viya;

    વિજાનન્તિ ચ યે ધમ્મં, આતુરેસુ અનાતુરા.

    Vijānanti ca ye dhammaṃ, āturesu anāturā.

    ૨૭૭.

    277.

    ‘‘યં કિઞ્ચિ સિથિલં કમ્મં, સંકિલિટ્ઠઞ્ચ યં વતં;

    ‘‘Yaṃ kiñci sithilaṃ kammaṃ, saṃkiliṭṭhañca yaṃ vataṃ;

    સઙ્કસ્સરં બ્રહ્મચરિયં, ન તં હોતિ મહપ્ફલં.

    Saṅkassaraṃ brahmacariyaṃ, na taṃ hoti mahapphalaṃ.

    ૨૭૮.

    278.

    ‘‘યસ્સ સબ્રહ્મચારીસુ, ગારવો નૂપલબ્ભતિ;

    ‘‘Yassa sabrahmacārīsu, gāravo nūpalabbhati;

    આરકા હોતિ સદ્ધમ્મા, નભં પુથવિયા યથા’’તિ.

    Ārakā hoti saddhammā, nabhaṃ puthaviyā yathā’’ti.

    … સભિયો થેરો….

    … Sabhiyo thero….







    Footnotes:
    1. ધ॰ પ॰ ૬ ધમ્મપદેપિ
    2. dha. pa. 6 dhammapadepi



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. સભિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Sabhiyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact