Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સચ્છિકરણીયસુત્તવણ્ણના

    9. Sacchikaraṇīyasuttavaṇṇanā

    ૧૮૯. નવમે કાયેનાતિ નામકાયેન. સચ્છિકરણીયાતિ પચ્ચક્ખં કાતબ્બા. સતિયાતિ પુબ્બેનિવાસાનુસ્સતિયા. ચક્ખુનાતિ દિબ્બચક્ખુના. પઞ્ઞાયાતિ ઝાનપઞ્ઞાય વિપસ્સનાપઞ્ઞા સચ્છિકાતબ્બા, વિપસ્સનાપઞ્ઞાય મગ્ગપઞ્ઞા, મગ્ગપઞ્ઞાય ફલપઞ્ઞા, ફલપઞ્ઞાય પચ્ચવેક્ખણપઞ્ઞા સચ્છિકાતબ્બા, પત્તબ્બાતિ અત્થો. આસવાનં ખયસઙ્ખાતં પન અરહત્તં પચ્ચવેક્ખણવસેન પચ્ચવેક્ખણપઞ્ઞાય સચ્છિકરણીયં નામાતિ.

    189. Navame kāyenāti nāmakāyena. Sacchikaraṇīyāti paccakkhaṃ kātabbā. Satiyāti pubbenivāsānussatiyā. Cakkhunāti dibbacakkhunā. Paññāyāti jhānapaññāya vipassanāpaññā sacchikātabbā, vipassanāpaññāya maggapaññā, maggapaññāya phalapaññā, phalapaññāya paccavekkhaṇapaññā sacchikātabbā, pattabbāti attho. Āsavānaṃ khayasaṅkhātaṃ pana arahattaṃ paccavekkhaṇavasena paccavekkhaṇapaññāya sacchikaraṇīyaṃ nāmāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. સચ્છિકરણીયસુત્તં • 9. Sacchikaraṇīyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. સચ્છિકરણીયસુત્તવણ્ણના • 9. Sacchikaraṇīyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact