Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. સદ્ધમ્મસુત્તં

    10. Saddhammasuttaṃ

    ૯૪. ‘‘સત્તિમે, ભિક્ખવે, સદ્ધમ્મા. કતમે સત્ત? સદ્ધો હોતિ, હિરીમા હોતિ, ઓત્તપ્પી હોતિ, બહુસ્સુતો હોતિ, આરદ્ધવીરિયો હોતિ, સતિમા હોતિ, પઞ્ઞવા હોતિ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, સત્ત સદ્ધમ્મા’’તિ. દસમં.

    94. ‘‘Sattime, bhikkhave, saddhammā. Katame satta? Saddho hoti, hirīmā hoti, ottappī hoti, bahussuto hoti, āraddhavīriyo hoti, satimā hoti, paññavā hoti. Ime kho, bhikkhave, satta saddhammā’’ti. Dasamaṃ.

    સમણવગ્ગો નવમો.

    Samaṇavaggo navamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ભિક્ખું સમણો બ્રાહ્મણો, સોત્તિયો ચેવ ન્હાતકો;

    Bhikkhuṃ samaṇo brāhmaṇo, sottiyo ceva nhātako;

    વેદગૂ અરિયો અરહા, અસદ્ધમ્મા ચ સદ્ધમ્માતિ.

    Vedagū ariyo arahā, asaddhammā ca saddhammāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact