Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. સદ્ધમ્મસુત્તં

    3. Saddhammasuttaṃ

    ૧૯૧. ‘‘સદ્ધમ્મઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, દેસેસ્સામિ અસદ્ધમ્મઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, અસદ્ધમ્મો? પાણાતિપાતો…પે॰… મિચ્છાદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અસદ્ધમ્મો.

    191. ‘‘Saddhammañca vo, bhikkhave, desessāmi asaddhammañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, asaddhammo? Pāṇātipāto…pe… micchādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, asaddhammo.

    ‘‘કતમો ચ, ભિક્ખવે, સદ્ધમ્મો? પાણાતિપાતા વેરમણી…પે॰… સમ્માદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, સદ્ધમ્મો’’તિ. તતિયં.

    ‘‘Katamo ca, bhikkhave, saddhammo? Pāṇātipātā veramaṇī…pe… sammādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, saddhammo’’ti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪૪. બ્રાહ્મણપચ્ચોરોહણીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-44. Brāhmaṇapaccorohaṇīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact