Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૮. સદ્ધસુત્તવણ્ણના
8. Saddhasuttavaṇṇanā
૩૮. અટ્ઠમે અનુકમ્પન્તીતિ અનુગ્ગણ્હન્તિ. ખન્ધિમાવ મહાદુમોતિ ખન્ધસમ્પન્નો મહારુક્ખો વિય. મનોરમે આયતનેતિ રમણીયે સમોસરણટ્ઠાને. છાયં છાયત્થિકા યન્તીતિ છાયાય અત્થિકાવ છાયં ઉપગચ્છન્તિ. નિવાતવુત્તિન્તિ નીચવુત્તિં. અત્થદ્ધન્તિ કોધમાનથદ્ધતાય રહિતં. સોરતન્તિ સોરચ્ચેન સુચિસીલેન સમન્નાગતં. સખિલન્તિ સમ્મોદકં.
38. Aṭṭhame anukampantīti anuggaṇhanti. Khandhimāva mahādumoti khandhasampanno mahārukkho viya. Manorame āyataneti ramaṇīye samosaraṇaṭṭhāne. Chāyaṃ chāyatthikā yantīti chāyāya atthikāva chāyaṃ upagacchanti. Nivātavuttinti nīcavuttiṃ. Atthaddhanti kodhamānathaddhatāya rahitaṃ. Soratanti soraccena sucisīlena samannāgataṃ. Sakhilanti sammodakaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. સદ્ધસુત્તં • 8. Saddhasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. સદ્ધસુત્તવણ્ણના • 8. Saddhasuttavaṇṇanā