Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૭. સાધારણવારો
7. Sādhāraṇavāro
૨૯૭. કતિ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ સાધારણા? કતિ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ અસાધારણા? કતિ સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ સાધારણા? કતિ સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ અસાધારણા? કતિ સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ સાધારણા? કતિ સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ અસાધારણા? કતિ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ સાધારણા? કતિ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ અસાધારણા?
297. Kati samathā vivādādhikaraṇassa sādhāraṇā? Kati samathā vivādādhikaraṇassa asādhāraṇā? Kati samathā anuvādādhikaraṇassa sādhāraṇā? Kati samathā anuvādādhikaraṇassa asādhāraṇā? Kati samathā āpattādhikaraṇassa sādhāraṇā? Kati samathā āpattādhikaraṇassa asādhāraṇā? Kati samathā kiccādhikaraṇassa sādhāraṇā? Kati samathā kiccādhikaraṇassa asādhāraṇā?
દ્વે સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ સાધારણા – સમ્મુખાવિનયો, યેભુય્યસિકા. પઞ્ચ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ અસાધારણા – સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તસ્સપાપિયસિકા, તિણવત્થારકો.
Dve samathā vivādādhikaraṇassa sādhāraṇā – sammukhāvinayo, yebhuyyasikā. Pañca samathā vivādādhikaraṇassa asādhāraṇā – sativinayo, amūḷhavinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tassapāpiyasikā, tiṇavatthārako.
ચત્તારો સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ સાધારણા – સમ્મુખાવિનયો; સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, તસ્સપાપિયસિકા. તયો સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ અસાધારણા – યેભુય્યસિકા, પટિઞ્ઞાતકરણં, તિણવત્થારકો.
Cattāro samathā anuvādādhikaraṇassa sādhāraṇā – sammukhāvinayo; sativinayo, amūḷhavinayo, tassapāpiyasikā. Tayo samathā anuvādādhikaraṇassa asādhāraṇā – yebhuyyasikā, paṭiññātakaraṇaṃ, tiṇavatthārako.
તયો સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ સાધારણા – સમ્મુખાવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તિણવત્થારકો. ચત્તારો સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ અસાધારણા – યેભુય્યસિકા, સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, તસ્સપાપિયસિકા .
Tayo samathā āpattādhikaraṇassa sādhāraṇā – sammukhāvinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tiṇavatthārako. Cattāro samathā āpattādhikaraṇassa asādhāraṇā – yebhuyyasikā, sativinayo, amūḷhavinayo, tassapāpiyasikā .
એકો સમથો કિચ્ચાધિકરણસ્સ સાધારણો – સમ્મુખાવિનયો. છ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ અસાધારણા – યેભુય્યસિકા, સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તસ્સપાપિયસિકા, તિણવત્થારકો.
Eko samatho kiccādhikaraṇassa sādhāraṇo – sammukhāvinayo. Cha samathā kiccādhikaraṇassa asādhāraṇā – yebhuyyasikā, sativinayo, amūḷhavinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tassapāpiyasikā, tiṇavatthārako.
સાધારણવારો નિટ્ઠિતો સત્તમો.
Sādhāraṇavāro niṭṭhito sattamo.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધિકરણપરિયાયવારાદિવણ્ણના • Adhikaraṇapariyāyavārādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સાધારણવારાદિવણ્ણના • Sādhāraṇavārādivaṇṇanā