Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮-૧૦. સજ્ઝસુત્તાદિવણ્ણના

    8-10. Sajjhasuttādivaṇṇanā

    ૮-૧૦. અટ્ઠમે બુદ્ધાદીનં પચ્ચક્ખાનં કથિતં. નવમે પુથુજ્જનેન સદ્ધિં ગહિતત્તા ‘‘આહુનેય્યા’’તિ વુત્તં. દસમે ગોત્રભૂતિ સોતાપત્તિમગ્ગસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન સિખાપત્તબલવવિપસ્સનાચિત્તેન સમન્નાગતો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    8-10. Aṭṭhame buddhādīnaṃ paccakkhānaṃ kathitaṃ. Navame puthujjanena saddhiṃ gahitattā ‘‘āhuneyyā’’ti vuttaṃ. Dasame gotrabhūti sotāpattimaggassa anantarapaccayena sikhāpattabalavavipassanācittena samannāgato. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    સમ્બોધવગ્ગો પઠમો.

    Sambodhavaggo paṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૮. સજ્ઝસુત્તં • 8. Sajjhasuttaṃ
    ૯. પુગ્ગલસુત્તં • 9. Puggalasuttaṃ
    ૧૦. આહુનેય્યસુત્તં • 10. Āhuneyyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. સુતવાસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Sutavāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact