Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૩૭. સાકેતજાતકં (૨-૯-૭)

    237. Sāketajātakaṃ (2-9-7)

    ૧૭૩.

    173.

    કો નુ ખો ભગવા હેતુ, એકચ્ચે ઇધ પુગ્ગલે;

    Ko nu kho bhagavā hetu, ekacce idha puggale;

    અતીવ હદયં નિબ્બાતિ, ચિત્તઞ્ચાપિ પસીદતિ.

    Atīva hadayaṃ nibbāti, cittañcāpi pasīdati.

    ૧૭૪.

    174.

    પુબ્બેવ સન્નિવાસેન, પચ્ચુપ્પન્નહિતેન વા;

    Pubbeva sannivāsena, paccuppannahitena vā;

    એવં તં જાયતે પેમં, ઉપ્પલંવ યથોદકેતિ.

    Evaṃ taṃ jāyate pemaṃ, uppalaṃva yathodaketi.

    સાકેતજાતકં સત્તમં.

    Sāketajātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૩૭] ૭. સાકેતજાતકવણ્ણના • [237] 7. Sāketajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact