Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૪. સક્કચ્ચવગ્ગવણ્ણના

    4. Sakkaccavaggavaṇṇanā

    ૬૦૬. સક્કચ્ચન્તિ એત્થાપિ અસક્કચ્ચં પટિગ્ગહણેયેવ આપત્તિ, પટિગ્ગહિતં પન સુપટિગ્ગહિતમેવ. સક્કચ્ચન્તિ ચ પત્તસઞ્ઞીતિ ચાતિ ઉભયં વુત્તનયમેવ.

    606.Sakkaccanti etthāpi asakkaccaṃ paṭiggahaṇeyeva āpatti, paṭiggahitaṃ pana supaṭiggahitameva. Sakkaccanti ca pattasaññīti cāti ubhayaṃ vuttanayameva.

    ૬૦૮. સપદાનન્તિ તત્થ તત્થ ઓધિં અકત્વા અનુપટિપાટિયા. સમસૂપકે વત્તબ્બં વુત્તમેવ.

    608.Sapadānanti tattha tattha odhiṃ akatvā anupaṭipāṭiyā. Samasūpake vattabbaṃ vuttameva.

    ૬૧૦. થૂપકતોતિ મત્થકતો; વેમજ્ઝતોતિ અત્થો.

    610.Thūpakatoti matthakato; vemajjhatoti attho.

    ૬૧૧. પટિચ્છાદેત્વા દેન્તીતિ માઘાતસમયાદીસુ પટિચ્છન્નં બ્યઞ્જનં કત્વા દેન્તિ. વિઞ્ઞત્તિયં વત્તબ્બં નત્થિ.

    611.Paṭicchādetvādentīti māghātasamayādīsu paṭicchannaṃ byañjanaṃ katvā denti. Viññattiyaṃ vattabbaṃ natthi.

    ૬૧૪. ઉજ્ઝાનસઞ્ઞીસિક્ખાપદેપિ ગિલાનો ન મુચ્ચતિ.

    614.Ujjhānasaññīsikkhāpadepi gilāno na muccati.

    ૬૧૫. નાતિમહન્તો કબળોતિ મયૂરણ્ડં અતિમહન્તં, કુક્કુટણ્ડં અતિખુદ્દકં, તેસં વેમજ્ઝપ્પમાણો. ખજ્જકેતિ એત્થ મૂલખાદનીયાદિ સબ્બં ગહેતબ્બં.

    615.Nātimahanto kabaḷoti mayūraṇḍaṃ atimahantaṃ, kukkuṭaṇḍaṃ atikhuddakaṃ, tesaṃ vemajjhappamāṇo. Khajjaketi ettha mūlakhādanīyādi sabbaṃ gahetabbaṃ.

    ચતુત્થો વગ્ગો.

    Catuttho vaggo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૪. સક્કચ્ચવગ્ગો • 4. Sakkaccavaggo

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૪. સક્કચ્ચવગ્ગવણ્ણના • 4. Sakkaccavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૪. સક્કચ્ચવગ્ગવણ્ણના • 4. Sakkaccavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪. સક્કચ્ચવગ્ગ-અત્થયોજના • 4. Sakkaccavagga-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact