Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૬૮. સકુણગ્ઘિજાતકં (૨-૨-૮)

    168. Sakuṇagghijātakaṃ (2-2-8)

    ૩૫.

    35.

    સેનો બલસા પતમાનો, લાપં ગોચરઠાયિનં;

    Seno balasā patamāno, lāpaṃ gocaraṭhāyinaṃ;

    સહસા અજ્ઝપ્પત્તોવ, મરણં તેનુપાગમિ.

    Sahasā ajjhappattova, maraṇaṃ tenupāgami.

    ૩૬.

    36.

    સોહં નયેન સમ્પન્નો, પેત્તિકે ગોચરે રતો;

    Sohaṃ nayena sampanno, pettike gocare rato;

    અપેતસત્તુ મોદામિ, સમ્પસ્સં અત્થમત્તનોતિ.

    Apetasattu modāmi, sampassaṃ atthamattanoti.

    સકુણગ્ઘિજાતકં અટ્ઠમં.

    Sakuṇagghijātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૬૮] ૮. સકુણગ્ઘિજાતકવણ્ણના • [168] 8. Sakuṇagghijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact