Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૪૯. સાલકજાતકં (૨-૧૦-૯)

    249. Sālakajātakaṃ (2-10-9)

    ૧૯૮.

    198.

    એકપુત્તકો ભવિસ્સસિ, ત્વઞ્ચ નો હેસ્સસિ ઇસ્સરો કુલે;

    Ekaputtako bhavissasi, tvañca no hessasi issaro kule;

    ઓરોહ દુમસ્મા સાલક, એહિ દાનિ ઘરકં વજેમસે.

    Oroha dumasmā sālaka, ehi dāni gharakaṃ vajemase.

    ૧૯૯.

    199.

    નનુ મં સુહદયોતિ 1 મઞ્ઞસિ, યઞ્ચ મં હનસિ વેળુયટ્ઠિયા;

    Nanu maṃ suhadayoti 2 maññasi, yañca maṃ hanasi veḷuyaṭṭhiyā;

    પક્કમ્બવને રમામસે, ગચ્છ ત્વં ઘરકં યથાસુખન્તિ.

    Pakkambavane ramāmase, gaccha tvaṃ gharakaṃ yathāsukhanti.

    સાલકજાતકં નવમં.

    Sālakajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. નનુ મં હદયેતિ (સી॰ પી॰)
    2. nanu maṃ hadayeti (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૪૯] ૯. સાલકજાતકવણ્ણના • [249] 9. Sālakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact