Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૮૬. સાલૂકજાતકં (૩-૪-૬)

    286. Sālūkajātakaṃ (3-4-6)

    ૧૦૬.

    106.

    મા સાલૂકસ્સ પિહયિ, આતુરન્નાનિ ભુઞ્જતિ;

    Mā sālūkassa pihayi, āturannāni bhuñjati;

    અપ્પોસ્સુક્કો ભુસં ખાદ, એતં દીઘાયુલક્ખણં.

    Appossukko bhusaṃ khāda, etaṃ dīghāyulakkhaṇaṃ.

    ૧૦૭.

    107.

    ઇદાનિ સો ઇધાગન્ત્વા, અતિથી યુત્તસેવકો;

    Idāni so idhāgantvā, atithī yuttasevako;

    અથ દક્ખસિ સાલૂકં, સયન્તં મુસલુત્તરં.

    Atha dakkhasi sālūkaṃ, sayantaṃ musaluttaraṃ.

    ૧૦૮.

    108.

    વિકન્તં 1 સૂકરં દિસ્વા, સયન્તં મુસલુત્તરં;

    Vikantaṃ 2 sūkaraṃ disvā, sayantaṃ musaluttaraṃ;

    જરગ્ગવા વિચિન્તેસું, વરમ્હાકં ભુસામિવાતિ.

    Jaraggavā vicintesuṃ, varamhākaṃ bhusāmivāti.

    સાલૂકજાતકં છટ્ઠં.

    Sālūkajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. વિકત્તં (સી॰), વિકન્તિયમાનં છિન્દિયમાનંતિ અત્થો
    2. vikattaṃ (sī.), vikantiyamānaṃ chindiyamānaṃti attho



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૮૬] ૬. સાલૂકજાતકવણ્ણના • [286] 6. Sālūkajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact