Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨. સમાધિપરિક્ખારસુત્તં

    2. Samādhiparikkhārasuttaṃ

    ૪૫. ‘‘સત્તિમે, ભિક્ખવે, સમાધિપરિક્ખારા. કતમે સત્ત? સમ્માદિટ્ઠિ, સમ્માસઙ્કપ્પો, સમ્માવાચા, સમ્માકમ્મન્તો, સમ્માઆજીવો, સમ્માવાયામો, સમ્માસતિ. યા ખો, ભિક્ખવે, ઇમેહિ સત્તહઙ્ગેહિ ચિત્તસ્સેકગ્ગતા પરિક્ખતા 1, અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અરિયો સમ્માસમાધિ 2 સઉપનિસો ઇતિપિ સપરિક્ખારો ઇતિપી’’તિ. દુતિયં.

    45. ‘‘Sattime, bhikkhave, samādhiparikkhārā. Katame satta? Sammādiṭṭhi, sammāsaṅkappo, sammāvācā, sammākammanto, sammāājīvo, sammāvāyāmo, sammāsati. Yā kho, bhikkhave, imehi sattahaṅgehi cittassekaggatā parikkhatā 3, ayaṃ vuccati, bhikkhave, ariyo sammāsamādhi 4 saupaniso itipi saparikkhāro itipī’’ti. Dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ‘સપરિક્ખારતા’તિપિ, ‘સપરિક્ખતા’તિપિ (સં॰ નિ॰ ૫.૨૮)
    2. સમાધિ (સ્યા॰)
    3. ‘saparikkhāratā’tipi, ‘saparikkhatā’tipi (saṃ. ni. 5.28)
    4. samādhi (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. સત્તવિઞ્ઞાણટ્ઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Sattaviññāṇaṭṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. સમાધિપરિક્ખારસુત્તવણ્ણના • 2. Samādhiparikkhārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact