Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૬. સમાધિસુત્તવણ્ણના
6. Samādhisuttavaṇṇanā
૭૦. છટ્ઠે પટિપ્પસ્સમ્ભનં પટિપ્પસ્સદ્ધીતિ અત્થતો એકન્તિ આહ ‘‘ન પટિપ્પસ્સદ્ધિલદ્ધેનાતિ કિલેસપ્પટિપ્પસ્સદ્ધિયા અલદ્ધેના’’તિ. સુક્કપક્ખે સન્તેનાતિઆદીસુ અઙ્ગસન્તતાય આરમ્મણસન્તતાય સબ્બકિલેસસન્તતાય ચ સન્તેન, અતપ્પનિયટ્ઠેન પણીતેન, કિલેસપ્પટિપ્પસ્સદ્ધિયા લદ્ધત્તા, કિલેસપ્પટિપ્પસ્સદ્ધિભાવં વા લદ્ધત્તા પટિપ્પસ્સદ્ધિલદ્ધેન, પસ્સદ્ધિકિલેસેન વા અરહતા લદ્ધત્તા પટિપ્પસ્સદ્ધિલદ્ધેન, એકોદિભાવેન અધિગતત્તા એકોદિભાવાધિગતેનાતિ એવમત્થો દટ્ઠબ્બો.
70. Chaṭṭhe paṭippassambhanaṃ paṭippassaddhīti atthato ekanti āha ‘‘na paṭippassaddhiladdhenāti kilesappaṭippassaddhiyā aladdhenā’’ti. Sukkapakkhe santenātiādīsu aṅgasantatāya ārammaṇasantatāya sabbakilesasantatāya ca santena, atappaniyaṭṭhena paṇītena, kilesappaṭippassaddhiyā laddhattā, kilesappaṭippassaddhibhāvaṃ vā laddhattā paṭippassaddhiladdhena, passaddhikilesena vā arahatā laddhattā paṭippassaddhiladdhena, ekodibhāvena adhigatattā ekodibhāvādhigatenāti evamattho daṭṭhabbo.
સમાધિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Samādhisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સમાધિસુત્તં • 6. Samādhisuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. સમાધિસુત્તવણ્ણના • 6. Samādhisuttavaṇṇanā