Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. તતિયપણ્ણાસકં

    3. Tatiyapaṇṇāsakaṃ

    (૧૧) ૧. સમણસઞ્ઞાવગ્ગો

    (11) 1. Samaṇasaññāvaggo

    ૧. સમણસઞ્ઞાસુત્તવણ્ણના

    1. Samaṇasaññāsuttavaṇṇanā

    ૧૦૧. તતિયસ્સ પઠમે સમણસઞ્ઞાતિ સમણાનં ઉપ્પજ્જનકસઞ્ઞા. સન્તતકારીતિ નિરન્તરકારી. અબ્યાપજ્ઝોતિ નિદ્દુક્ખો. ઇદમત્થંતિસ્સ હોતીતિ ઇદમત્થં ઇમે પચ્ચયાતિ એવમસ્સ જીવિતપરિક્ખારેસુ હોતિ, પચ્ચવેક્ખિતપરિભોગં પરિભુઞ્જતીતિ અત્થો. દુતિયં ઉત્તાનત્થમેવ.

    101. Tatiyassa paṭhame samaṇasaññāti samaṇānaṃ uppajjanakasaññā. Santatakārīti nirantarakārī. Abyāpajjhoti niddukkho. Idamatthaṃtissa hotīti idamatthaṃ ime paccayāti evamassa jīvitaparikkhāresu hoti, paccavekkhitaparibhogaṃ paribhuñjatīti attho. Dutiyaṃ uttānatthameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સમણસઞ્ઞાસુત્તં • 1. Samaṇasaññāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૨. સમણસઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-12. Samaṇasaññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact