Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૪. સમનુભાસનાસમુટ્ઠાનં

    4. Samanubhāsanāsamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૧.

    261.

    ભેદાનુવત્તદુબ્બચ , દૂસદુટ્ઠુલ્લદિટ્ઠિ ચ;

    Bhedānuvattadubbaca , dūsaduṭṭhulladiṭṭhi ca;

    છન્દં ઉજ્જગ્ઘિકા દ્વે ચ, દ્વે ચ સદ્દા ન બ્યાહરે.

    Chandaṃ ujjagghikā dve ca, dve ca saddā na byāhare.

    છમા નીચાસને ઠાનં, પચ્છતો ઉપ્પથેન ચ;

    Chamā nīcāsane ṭhānaṃ, pacchato uppathena ca;

    વજ્જાનુવત્તિગહણા, ઓસારે પચ્ચાચિક્ખના.

    Vajjānuvattigahaṇā, osāre paccācikkhanā.

    કિસ્મિં સંસટ્ઠા દ્વે વધિ, વિસિબ્બે દુક્ખિતાય ચ;

    Kismiṃ saṃsaṭṭhā dve vadhi, visibbe dukkhitāya ca;

    પુન સંસટ્ઠા ન વૂપસમે, આરામઞ્ચ પવારણા.

    Puna saṃsaṭṭhā na vūpasame, ārāmañca pavāraṇā.

    અન્વદ્ધં 1 સહ જીવિનિં, દ્વે ચીવરં અનુબન્ધના;

    Anvaddhaṃ 2 saha jīviniṃ, dve cīvaraṃ anubandhanā;

    સત્તતિંસ ઇમે ધમ્મા, કાયવાચાય ચિત્તતો.

    Sattatiṃsa ime dhammā, kāyavācāya cittato.

    સબ્બે એકસમુટ્ઠાના, સમનુભાસના યથા.

    Sabbe ekasamuṭṭhānā, samanubhāsanā yathā.

    સમનુભાસનાસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Samanubhāsanāsamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. અન્વદ્ધમાસં (સી॰ સ્યા॰)
    2. anvaddhamāsaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સમનુભાસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Samanubhāsanāsamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સમનુભાસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Samanubhāsanāsamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact