Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. સમાપત્તિસુત્તં

    6. Samāpattisuttaṃ

    . ‘‘ન તાવ, ભિક્ખવે, અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ યાવ સદ્ધા પચ્ચુપટ્ઠિતા હોતિ કુસલેસુ ધમ્મેસુ. યતો ચ ખો, ભિક્ખવે, સદ્ધા અન્તરહિતા હોતિ, અસદ્ધિયં પરિયુટ્ઠાય તિટ્ઠતિ; અથ અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ.

    6. ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva saddhā paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, saddhā antarahitā hoti, asaddhiyaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ન તાવ, ભિક્ખવે, અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ યાવ હિરી પચ્ચુપટ્ઠિતા હોતિ કુસલેસુ ધમ્મેસુ. યતો ચ ખો, ભિક્ખવે, હિરી અન્તરહિતા હોતિ, અહિરિકં પરિયુટ્ઠાય તિટ્ઠતિ; અથ અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva hirī paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, hirī antarahitā hoti, ahirikaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ન તાવ, ભિક્ખવે, અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ યાવ ઓત્તપ્પં પચ્ચુપટ્ઠિતં હોતિ કુસલેસુ ધમ્મેસુ. યતો ચ ખો, ભિક્ખવે, ઓત્તપ્પં અન્તરહિતં હોતિ, અનોત્તપ્પં પરિયુટ્ઠાય તિટ્ઠતિ; અથ અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva ottappaṃ paccupaṭṭhitaṃ hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, ottappaṃ antarahitaṃ hoti, anottappaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ન તાવ, ભિક્ખવે, અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ યાવ વીરિયં પચ્ચુપટ્ઠિતં હોતિ કુસલેસુ ધમ્મેસુ. યતો ચ ખો, ભિક્ખવે, વીરિયં અન્તરહિતં હોતિ, કોસજ્જં પરિયુટ્ઠાય તિટ્ઠતિ; અથ અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva vīriyaṃ paccupaṭṭhitaṃ hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, vīriyaṃ antarahitaṃ hoti, kosajjaṃ pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hoti.

    ‘‘ન તાવ, ભિક્ખવે, અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતિ યાવ પઞ્ઞા પચ્ચુપટ્ઠિતા હોતિ કુસલેસુ ધમ્મેસુ. યતો ચ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ઞા અન્તરહિતા હોતિ, દુપ્પઞ્ઞા 1 પરિયુટ્ઠાય તિટ્ઠતિ; અથ અકુસલસ્સ સમાપત્તિ હોતી’’તિ. છટ્ઠં.

    ‘‘Na tāva, bhikkhave, akusalassa samāpatti hoti yāva paññā paccupaṭṭhitā hoti kusalesu dhammesu. Yato ca kho, bhikkhave, paññā antarahitā hoti, duppaññā 2 pariyuṭṭhāya tiṭṭhati; atha akusalassa samāpatti hotī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. દુપ્પઞ્ઞં (ક॰)
    2. duppaññaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. સમાપત્તિસુત્તવણ્ણના • 6. Samāpattisuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. મહાસુપિનસુત્તવણ્ણના • 6. Mahāsupinasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact