Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૨૯. સમસૂપકપટિગ્ગહણસિક્ખાપદવણ્ણના

    29. Samasūpakapaṭiggahaṇasikkhāpadavaṇṇanā

    સમસૂપકન્તિ પમાણયુત્તં સૂપવન્તં કત્વા, ભાવનપુંસકનિદ્દેસો ચાયં. બ્યઞ્જનં પન અનાદિયિત્વા અત્થમત્તમેવ દસ્સેતું ‘‘સમસૂપકો નામા’’તિઆદિ વુત્તં. સબ્બાપિ સૂપેય્યબ્યઞ્જનવિકતીતિ ઓલોણિસાકસૂપેય્યમચ્છમંસરસાદિકા સબ્બાપિ સૂપેય્યબ્યઞ્જનવિકતિ.

    Samasūpakanti pamāṇayuttaṃ sūpavantaṃ katvā, bhāvanapuṃsakaniddeso cāyaṃ. Byañjanaṃ pana anādiyitvā atthamattameva dassetuṃ ‘‘samasūpako nāmā’’tiādi vuttaṃ. Sabbāpi sūpeyyabyañjanavikatīti oloṇisākasūpeyyamacchamaṃsarasādikā sabbāpi sūpeyyabyañjanavikati.

    સમસૂપકપટિગ્ગહણસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samasūpakapaṭiggahaṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact