Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૯. સમથાધિકરણવારો

    19. Samathādhikaraṇavāro

    ૩૦૯. સમથા સમથેહિ સમ્મન્તિ? સમથા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ? અધિકરણા સમથેહિ સમ્મન્તિ? અધિકરણા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ?

    309. Samathā samathehi sammanti? Samathā adhikaraṇehi sammanti? Adhikaraṇā samathehi sammanti? Adhikaraṇā adhikaraṇehi sammanti?

    સિયા સમથા સમથેહિ સમ્મન્તિ, સિયા સમથા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ. સિયા સમથા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ, સિયા સમથા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ. સિયા અધિકરણા સમથેહિ સમ્મન્તિ, સિયા અધિકરણા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ. સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ, સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ.

    Siyā samathā samathehi sammanti, siyā samathā samathehi na sammanti. Siyā samathā adhikaraṇehi sammanti, siyā samathā adhikaraṇehi na sammanti. Siyā adhikaraṇā samathehi sammanti, siyā adhikaraṇā samathehi na sammanti. Siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi sammanti, siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi na sammanti.

    ૩૧૦. કથં સિયા સમથા સમથેહિ સમ્મન્તિ, કથં સિયા સમથા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ? યેભુય્યસિકા સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; સતિવિનયેન ન સમ્મતિ, અમૂળ્હવિનયેન ન સમ્મતિ, પટિઞ્ઞાતકરણેન ન સમ્મતિ, તસ્સપાપિયસિકાય ન સમ્મતિ, તિણવત્થારકેન ન સમ્મતિ.

    310. Kathaṃ siyā samathā samathehi sammanti, kathaṃ siyā samathā samathehi na sammanti? Yebhuyyasikā sammukhāvinayena sammati; sativinayena na sammati, amūḷhavinayena na sammati, paṭiññātakaraṇena na sammati, tassapāpiyasikāya na sammati, tiṇavatthārakena na sammati.

    સતિવિનયો સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; અમૂળ્હવિનયેન ન સમ્મતિ, પટિઞ્ઞાતકરણેન ન સમ્માતિ, તસ્સપાપિયસિકાય ન સમ્મતિ, તિણવત્થારકેન ન સમ્મતિ, યેભુય્યસિકાય ન સમ્મતિ.

    Sativinayo sammukhāvinayena sammati; amūḷhavinayena na sammati, paṭiññātakaraṇena na sammāti, tassapāpiyasikāya na sammati, tiṇavatthārakena na sammati, yebhuyyasikāya na sammati.

    અમૂળ્હવિનયો સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; પટિઞ્ઞાતકરણેન ન સમ્મતિ, તસ્સપાપિયસિકાય ન સમ્મતિ, તિણવત્થારકેન ન સમ્મતિ, યેભુય્યસિકાય ન સમ્મતિ, સતિવિનયેન ન સમ્મતિ.

    Amūḷhavinayo sammukhāvinayena sammati; paṭiññātakaraṇena na sammati, tassapāpiyasikāya na sammati, tiṇavatthārakena na sammati, yebhuyyasikāya na sammati, sativinayena na sammati.

    પટિઞ્ઞાતકરણં સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; તસ્સપાપિયસિકાય ન સમ્મતિ, તિણવત્થારકેન ન સમ્મતિ, યેભુય્યસિકાય ન સમ્મતિ, સતિવિનયેન ન સમ્મતિ, અમૂળ્હવિનયેન ન સમ્મતિ.

    Paṭiññātakaraṇaṃ sammukhāvinayena sammati; tassapāpiyasikāya na sammati, tiṇavatthārakena na sammati, yebhuyyasikāya na sammati, sativinayena na sammati, amūḷhavinayena na sammati.

    તસ્સપાપિયસિકા સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; તિણવત્થારકેન ન સમ્મતિ, યેભુય્યસિકાય ન સમ્મતિ, સતિવિનયેન ન સમ્મતિ, અમૂળ્હવિનયેન ન સમ્મતિ, પટિઞ્ઞાતકરણેન ન સમ્મતિ.

    Tassapāpiyasikā sammukhāvinayena sammati; tiṇavatthārakena na sammati, yebhuyyasikāya na sammati, sativinayena na sammati, amūḷhavinayena na sammati, paṭiññātakaraṇena na sammati.

    તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ; યેભુય્યસિકાય ન સમ્મતિ, સતિવિનયેન ન સમ્મતિ, અમૂળ્હવિનયેન ન સમ્મતિ, પટિઞ્ઞાતકરણેન ન સમ્મતિ, તસ્સપાપિયસિકાય ન સમ્મતિ. એવં સિયા સમથા સમથેહિ સમ્મન્તિ. એવં સિયા સમથા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ.

    Tiṇavatthārako sammukhāvinayena sammati; yebhuyyasikāya na sammati, sativinayena na sammati, amūḷhavinayena na sammati, paṭiññātakaraṇena na sammati, tassapāpiyasikāya na sammati. Evaṃ siyā samathā samathehi sammanti. Evaṃ siyā samathā samathehi na sammanti.

    ૩૧૧. કથં સિયા સમથા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ, કથં સિયા સમથા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ? સમ્મુખાવિનયો વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    311. Kathaṃ siyā samathā adhikaraṇehi sammanti, kathaṃ siyā samathā adhikaraṇehi na sammanti? Sammukhāvinayo vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    યેભુય્યસિકા વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Yebhuyyasikā vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    સતિવિનયો વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Sativinayo vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    અમૂળ્હવિનયો વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Amūḷhavinayo vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    પટિઞ્ઞાતકરણં વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Paṭiññātakaraṇaṃ vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    તસ્સપાપિયસિકા વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Tassapāpiyasikā vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    તિણવત્થારકો વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ. એવં સિયા સમથા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ. એવં સિયા સમથા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ.

    Tiṇavatthārako vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati. Evaṃ siyā samathā adhikaraṇehi sammanti. Evaṃ siyā samathā adhikaraṇehi na sammanti.

    ૩૧૨. કથં સિયા અધિકરણા સમથેહિ સમ્મન્તિ, કથં સિયા અધિકરણા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ? વિવાદાધિકરણં સમ્મુખાવિનયેન ચ યેભુય્યસિકાય ચ સમ્મતિ; સતિવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય ચ તિણવત્થારકેન ચ ન સમ્મતિ.

    312. Kathaṃ siyā adhikaraṇā samathehi sammanti, kathaṃ siyā adhikaraṇā samathehi na sammanti? Vivādādhikaraṇaṃ sammukhāvinayena ca yebhuyyasikāya ca sammati; sativinayena ca amūḷhavinayena ca paṭiññātakaraṇena ca tassapāpiyasikāya ca tiṇavatthārakena ca na sammati.

    અનુવાદાધિકરણં સમ્મુખાવિનયેન ચ સતિવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય ચ સમ્મતિ; યેભુય્યસિકાય ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ તિણવત્થારકેન ચ ન સમ્મતિ.

    Anuvādādhikaraṇaṃ sammukhāvinayena ca sativinayena ca amūḷhavinayena ca tassapāpiyasikāya ca sammati; yebhuyyasikāya ca paṭiññātakaraṇena ca tiṇavatthārakena ca na sammati.

    આપત્તાધિકરણં સમ્મુખાવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ તિણવત્થારકેન ચ સમ્મતિ; યેભુય્યસિકાય ચ સતિવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય ચ ન સમ્મતિ.

    Āpattādhikaraṇaṃ sammukhāvinayena ca paṭiññātakaraṇena ca tiṇavatthārakena ca sammati; yebhuyyasikāya ca sativinayena ca amūḷhavinayena ca tassapāpiyasikāya ca na sammati.

    કિચ્ચાધિકરણં સમ્મુખાવિનયેન સમ્મતિ ; યેભુય્યસિકાય ચ સતિવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય તિણવત્થારકેન ચ ન સમ્મતિ. એવં સિયા અધિકરણા સમથેહિ સમ્મન્તિ. એવં સિયા અધિકરણા સમથેહિ ન સમ્મન્તિ.

    Kiccādhikaraṇaṃ sammukhāvinayena sammati ; yebhuyyasikāya ca sativinayena ca amūḷhavinayena ca paṭiññātakaraṇena ca tassapāpiyasikāya tiṇavatthārakena ca na sammati. Evaṃ siyā adhikaraṇā samathehi sammanti. Evaṃ siyā adhikaraṇā samathehi na sammanti.

    ૩૧૩. કથં સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ? કથં સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ? વિવાદાધિકરણં વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    313. Kathaṃ siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi sammanti? Kathaṃ siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi na sammanti? Vivādādhikaraṇaṃ vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    અનુવાદાધિકરણં વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Anuvādādhikaraṇaṃ vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    આપત્તાધિકરણં વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ.

    Āpattādhikaraṇaṃ vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati.

    કિચ્ચાધિકરણં વિવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, અનુવાદાધિકરણેન ન સમ્મતિ, આપત્તાધિકરણેન ન સમ્મતિ; કિચ્ચાધિકરણેન સમ્મતિ. એવં સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ સમ્મન્તિ. એવં સિયા અધિકરણા અધિકરણેહિ ન સમ્મન્તિ.

    Kiccādhikaraṇaṃ vivādādhikaraṇena na sammati, anuvādādhikaraṇena na sammati, āpattādhikaraṇena na sammati; kiccādhikaraṇena sammati. Evaṃ siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi sammanti. Evaṃ siyā adhikaraṇā adhikaraṇehi na sammanti.

    છાપિ સમથા ચત્તારોપિ અધિકરણા સમ્મુખાવિનયેન સમ્મન્તિ; સમ્મુખાવિનયો ન કેનચિ સમ્મતિ.

    Chāpi samathā cattāropi adhikaraṇā sammukhāvinayena sammanti; sammukhāvinayo na kenaci sammati.

    સમથાધિકરણવારો નિટ્ઠિતો એકૂનવીસતિમો.

    Samathādhikaraṇavāro niṭṭhito ekūnavīsatimo.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સમથાધિકરણવારકથાવણ્ણના • Samathādhikaraṇavārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સંસટ્ઠવારાદિવણ્ણના • Saṃsaṭṭhavārādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સંસટ્ઠવારાદિવણ્ણના • Saṃsaṭṭhavārādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact