Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૧. સમથસમ્મુખાવિનયવારો

    11. Samathasammukhāvinayavāro

    ૩૦૧. સમથો સમ્મુખાવિનયો, સમ્મુખાવિનયો સમથો? સમથો યેભુય્યસિકા, યેભુય્યસિકા સમથો? સમથો સતિવિનયો , સતિવિનયો સમથો? સમથો અમૂળ્હવિનયો, અમૂળ્હવિનયો સમથો? સમથો પટિઞ્ઞાતકરણં, પટિઞ્ઞાતકરણં સમથો? સમથો તસ્સપાપિયસિકા, તસ્સપાપિયસિકા સમથો? સમથો તિણવત્થારકો, તિણવત્થારકો સમથો?

    301. Samatho sammukhāvinayo, sammukhāvinayo samatho? Samatho yebhuyyasikā, yebhuyyasikā samatho? Samatho sativinayo , sativinayo samatho? Samatho amūḷhavinayo, amūḷhavinayo samatho? Samatho paṭiññātakaraṇaṃ, paṭiññātakaraṇaṃ samatho? Samatho tassapāpiyasikā, tassapāpiyasikā samatho? Samatho tiṇavatthārako, tiṇavatthārako samatho?

    યેભુય્યસિકા સતિવિનયો અમૂળ્હવિનયો પટિઞ્ઞાતકરણં તસ્સપાપિયસિકા તિણવત્થારકો – ઇમે સમથા સમથા, નો સમ્મુખાવિનયો. સમ્મુખાવિનયો સમથો ચેવ સમ્મુખાવિનયો ચ.

    Yebhuyyasikā sativinayo amūḷhavinayo paṭiññātakaraṇaṃ tassapāpiyasikā tiṇavatthārako – ime samathā samathā, no sammukhāvinayo. Sammukhāvinayo samatho ceva sammukhāvinayo ca.

    સતિવિનયો અમૂળ્હવિનયો પટિઞ્ઞાતકરણં તસ્સપાપિયસિકા તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયો – ઇમે સમથા સમથા, નો યેભુય્યસિકા. યેભુય્યસિકા સમથો ચેવ યેભુય્યસિકા ચ.

    Sativinayo amūḷhavinayo paṭiññātakaraṇaṃ tassapāpiyasikā tiṇavatthārako sammukhāvinayo – ime samathā samathā, no yebhuyyasikā. Yebhuyyasikā samatho ceva yebhuyyasikā ca.

    અમૂળ્હવિનયો પટિઞ્ઞાતકરણં તસ્સપાપિયસિકા તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયો યેભુય્યસિકા – ઇમે સમથા સમથા, નો સતિવિનયો. સતિવિનયો સમથો ચેવ સતિવિનયો ચ.

    Amūḷhavinayo paṭiññātakaraṇaṃ tassapāpiyasikā tiṇavatthārako sammukhāvinayo yebhuyyasikā – ime samathā samathā, no sativinayo. Sativinayo samatho ceva sativinayo ca.

    પટિઞ્ઞાતકરણં તસ્સપાપિયસિકા તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયો યેભુય્યસિકા સતિવિનયો – ઇમે સમથા સમથા, નો અમૂળ્હવિનયો. અમૂળ્હવિનયો સમથો ચેવ અમૂળ્હવિનયો ચ.

    Paṭiññātakaraṇaṃ tassapāpiyasikā tiṇavatthārako sammukhāvinayo yebhuyyasikā sativinayo – ime samathā samathā, no amūḷhavinayo. Amūḷhavinayo samatho ceva amūḷhavinayo ca.

    તસ્સપાપિયસિકા તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયો યેભુય્યસિકા સતિવિનયો અમૂળ્હવિનયો – ઇમે સમથા સમથા, નો પટિઞ્ઞાતકરણં. પટિઞ્ઞાતકરણં સમથો ચેવ પટિઞ્ઞાતકરણઞ્ચ.

    Tassapāpiyasikā tiṇavatthārako sammukhāvinayo yebhuyyasikā sativinayo amūḷhavinayo – ime samathā samathā, no paṭiññātakaraṇaṃ. Paṭiññātakaraṇaṃ samatho ceva paṭiññātakaraṇañca.

    તિણવત્થારકો સમ્મુખાવિનયો યેભુય્યસિકા સતિવિનયો અમૂળ્હવિનયો પટિઞ્ઞાતકરણં – ઇમે સમથા સમથા, નો તસ્સપાપિયસિકા. તસ્સપાપિયસિકા સમથો ચેવ તસ્સપાપિયસિકા ચ.

    Tiṇavatthārako sammukhāvinayo yebhuyyasikā sativinayo amūḷhavinayo paṭiññātakaraṇaṃ – ime samathā samathā, no tassapāpiyasikā. Tassapāpiyasikā samatho ceva tassapāpiyasikā ca.

    સમ્મુખાવિનયો યેભુય્યસિકા સતિવિનયો અમૂળ્હવિનયો પટિઞ્ઞાતકરણં તસ્સપાપિયસિકા – ઇમે સમથા સમથા, નો તિણવત્થારકો. તિણવત્થારકો સમથો ચેવ તિણવત્થારકો ચ.

    Sammukhāvinayo yebhuyyasikā sativinayo amūḷhavinayo paṭiññātakaraṇaṃ tassapāpiyasikā – ime samathā samathā, no tiṇavatthārako. Tiṇavatthārako samatho ceva tiṇavatthārako ca.

    સમથસમ્મુખાવિનયવારો નિટ્ઠિતો એકાદસમો.

    Samathasammukhāvinayavāro niṭṭhito ekādasamo.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધિકરણપરિયાયવારાદિવણ્ણના • Adhikaraṇapariyāyavārādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમથસમ્મુખાવિનયવારાદિવણ્ણના • Samathasammukhāvinayavārādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact