Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૭. સમથવારો

    7. Samathavāro

    ૨૫૫. કાયસંસગ્ગં સાદિયનપચ્ચયા આપત્તિયો સત્તન્નં સમથાનં કતિહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ? કાયસંસગ્ગં સાદિયનપચ્ચયા આપત્તિયો સત્તન્નં સમથાનં તીહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ – સિયા સમ્મુખાવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ, સિયા સમ્મુખાવિનયેન ચ તિણવત્થારકેન ચ…પે॰….

    255. Kāyasaṃsaggaṃ sādiyanapaccayā āpattiyo sattannaṃ samathānaṃ katihi samathehi sammanti? Kāyasaṃsaggaṃ sādiyanapaccayā āpattiyo sattannaṃ samathānaṃ tīhi samathehi sammanti – siyā sammukhāvinayena ca paṭiññātakaraṇena ca, siyā sammukhāvinayena ca tiṇavatthārakena ca…pe….

    દધિં વિઞ્ઞાપેત્વા ભુઞ્જનપચ્ચયા આપત્તિયો સત્તન્નં સમથાનં કતિહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ? દધિં વિઞ્ઞાપેત્વા ભુઞ્જનપચ્ચયા આપત્તિયો સત્તન્નં સમથાનં તીહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ – સિયા સમ્મુખાવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ, સિયા સમ્મુખાવિનયેન ચ તિણવત્થારકેન ચ.

    Dadhiṃ viññāpetvā bhuñjanapaccayā āpattiyo sattannaṃ samathānaṃ katihi samathehi sammanti? Dadhiṃ viññāpetvā bhuñjanapaccayā āpattiyo sattannaṃ samathānaṃ tīhi samathehi sammanti – siyā sammukhāvinayena ca paṭiññātakaraṇena ca, siyā sammukhāvinayena ca tiṇavatthārakena ca.

    સમથવારો નિટ્ઠિતો સત્તમો.

    Samathavāro niṭṭhito sattamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact