Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૫. સમથવારો, વિસ્સજ્જનાવારો

    15. Samathavāro, vissajjanāvāro

    ૩૦૫. યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ યેભુય્યસિકાય ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ. ન તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ.

    305. Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca yebhuyyasikāya ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha yebhuyyasikā labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha yebhuyyasikā labbhati. Na tattha sativinayo labbhati, na tattha amūḷhavinayo labbhati, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati, na tattha tassapāpiyasikā labbhati, na tattha tiṇavatthārako labbhati.

    યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ સતિવિનયેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ. ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ, ન તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ.

    Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca sativinayena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha sativinayo labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha sativinayo labbhati. Na tattha amūḷhavinayo labbhati, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati, na tattha tassapāpiyasikā labbhati, na tattha tiṇavatthārako labbhati, na tattha yebhuyyasikā labbhati.

    યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ. ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ, ન તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ.

    Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca amūḷhavinayena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha amūḷhavinayo labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha amūḷhavinayo labbhati. Na tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati, na tattha tassapāpiyasikā labbhati, na tattha tiṇavatthārako labbhati, na tattha yebhuyyasikā labbhati, na tattha sativinayo labbhati.

    યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ. ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ, ન તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ.

    Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca paṭiññātakaraṇena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati. Na tattha tassapāpiyasikā labbhati, na tattha tiṇavatthārako labbhati, na tattha yebhuyyasikā labbhati, na tattha sativinayo labbhati, na tattha amūḷhavinayo labbhati.

    યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ. ન તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ, ન તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ.

    Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca tassapāpiyasikāya ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha tassapāpiyasikā labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha tassapāpiyasikā labbhati. Na tattha tiṇavatthārako labbhati, na tattha yebhuyyasikā labbhati, na tattha sativinayo labbhati, na tattha amūḷhavinayo labbhati, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati.

    યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ તિણવત્થારકેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ, યત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ તત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ, યત્થ સમ્મુખાવિનયો લબ્ભતિ તત્થ તિણવત્થારકો લબ્ભતિ. ન તત્થ યેભુય્યસિકા લબ્ભતિ, ન તત્થ સતિવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો લબ્ભતિ, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં લબ્ભતિ, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા લબ્ભતિ.

    Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca tiṇavatthārakena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati, yattha tiṇavatthārako labbhati tattha sammukhāvinayo labbhati, yattha sammukhāvinayo labbhati tattha tiṇavatthārako labbhati. Na tattha yebhuyyasikā labbhati, na tattha sativinayo labbhati, na tattha amūḷhavinayo labbhati, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ labbhati, na tattha tassapāpiyasikā labbhati.

    સમથવારો નિટ્ઠિતો પન્નરસમો.

    Samathavāro niṭṭhito pannarasamo.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સમથવારવિસ્સજ્જનાવારકથાવણ્ણના • Samathavāravissajjanāvārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સમથવારવિસ્સજ્જનાવારવણ્ણના • Samathavāravissajjanāvāravaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact