Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૨. સમ્બાધલોમસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Sambādhalomasikkhāpadavaṇṇanā

    ‘‘પટિચ્છન્નોકાસે’’તિ એતસ્સ વિભાગદસ્સનત્થં ‘‘ઉપકચ્છકેસુ ચ મુત્તકરણે ચાતિ અત્થો’’તિ વુત્તં.

    ‘‘Paṭicchannokāse’’ti etassa vibhāgadassanatthaṃ ‘‘upakacchakesu ca muttakaraṇe cāti attho’’ti vuttaṃ.

    આબાધપચ્ચયાતિ કણ્ડુકચ્છુઆદિઆબાધપચ્ચયા સંહરાપેન્તિયા અનાપત્તિ. ‘‘ભિક્ખુસ્સ એત્થ ચ લસુણે ચ દુક્કટ’’ન્તિ (વજિર॰ ટી॰ પાચિત્તિય ૮૦૦) પોરાણા.

    Ābādhapaccayāti kaṇḍukacchuādiābādhapaccayā saṃharāpentiyā anāpatti. ‘‘Bhikkhussa ettha ca lasuṇe ca dukkaṭa’’nti (vajira. ṭī. pācittiya 800) porāṇā.

    સમ્બાધલોમસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sambādhalomasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact