Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. સમ્બુલકચ્ચાનત્થેરગાથા

    5. Sambulakaccānattheragāthā

    ૧૮૯.

    189.

    ‘‘દેવો ચ વસ્સતિ દેવો ચ ગળગળાયતિ,

    ‘‘Devo ca vassati devo ca gaḷagaḷāyati,

    એકકો ચાહં ભેરવે બિલે વિહરામિ;

    Ekako cāhaṃ bherave bile viharāmi;

    તસ્સ મય્હં એકકસ્સ ભેરવે બિલે વિહરતો,

    Tassa mayhaṃ ekakassa bherave bile viharato,

    નત્થિ ભયં વા છમ્ભિતત્તં વા લોમહંસો વા.

    Natthi bhayaṃ vā chambhitattaṃ vā lomahaṃso vā.

    ૧૯૦.

    190.

    ‘‘ધમ્મતા મમસા યસ્સ મે, એકકસ્સ ભેરવે બિલે;

    ‘‘Dhammatā mamasā yassa me, ekakassa bherave bile;

    વિહરતો નત્થિ ભયં વા, છમ્ભિતત્તં વા લોમહંસો વા’’તિ.

    Viharato natthi bhayaṃ vā, chambhitattaṃ vā lomahaṃso vā’’ti.

    … સમ્બુલકચ્ચાનો 1 થેરો….

    … Sambulakaccāno 2 thero….







    Footnotes:
    1. સમ્બહુલકચ્ચાનો (ક॰)
    2. sambahulakaccāno (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. સમ્બુલકચ્ચાનત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Sambulakaccānattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact