Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. સામિદત્તત્થેરગાથા

    10. Sāmidattattheragāthā

    ૯૦.

    90.

    ‘‘પઞ્ચક્ખન્ધા પરિઞ્ઞાતા, તિટ્ઠન્તિ છિન્નમૂલકા;

    ‘‘Pañcakkhandhā pariññātā, tiṭṭhanti chinnamūlakā;

    વિક્ખીણો જાતિસંસારો, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Vikkhīṇo jātisaṃsāro, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … સામિદત્તો થેરો….

    … Sāmidatto thero….

    વગ્ગો નવમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo navamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    થેરો સમિતિગુત્તો ચ, કસ્સપો સીહસવ્હયો;

    Thero samitigutto ca, kassapo sīhasavhayo;

    નીતો સુનાગો નાગિતો, પવિટ્ઠો અજ્જુનો ઇસિ;

    Nīto sunāgo nāgito, paviṭṭho ajjuno isi;

    દેવસભો ચ યો થેરો, સામિદત્તો મહબ્બલોતિ.

    Devasabho ca yo thero, sāmidatto mahabbaloti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. સામિદત્તત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Sāmidattattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact