Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૬૭. સમિદ્ધિજાતકં (૨-૨-૭)

    167. Samiddhijātakaṃ (2-2-7)

    ૩૩.

    33.

    અભુત્વા ભિક્ખસિ ભિક્ખુ, ન હિ ભુત્વાન ભિક્ખસિ;

    Abhutvā bhikkhasi bhikkhu, na hi bhutvāna bhikkhasi;

    ભુત્વાન ભિક્ખુ ભિક્ખસ્સુ, મા તં કાલો ઉપચ્ચગા.

    Bhutvāna bhikkhu bhikkhassu, mā taṃ kālo upaccagā.

    ૩૪.

    34.

    કાલં વોહં ન જાનામિ, છન્નો કાલો ન દિસ્સતિ;

    Kālaṃ vohaṃ na jānāmi, channo kālo na dissati;

    તસ્મા અભુત્વા ભિક્ખામિ, મા મં કાલો ઉપચ્ચગાતિ.

    Tasmā abhutvā bhikkhāmi, mā maṃ kālo upaccagāti.

    સમિદ્ધિજાતકં સત્તમં.

    Samiddhijātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૬૭] ૭. સમિદ્ધિજાતકવણ્ણના • [167] 7. Samiddhijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact