Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૪. સમિદ્ધિસુત્તવણ્ણના

    4. Samiddhisuttavaṇṇanā

    ૧૪. ચતુત્થે સમિદ્ધીતિ થેરસ્સ કિર અત્તભાવો સમિદ્ધો અભિરૂપો પાસાદિકો, તસ્મા સમિદ્ધીત્વેવ સઙ્ખાતો. તેનાહ ‘‘અત્તભાવસમિદ્ધતાયા’’તિઆદિ. રૂપધાતુઆદીસૂતિ આદિ-સદ્દેન સદ્દધાતુઆદિં સઙ્ગણ્હાતિ.

    14. Catutthe samiddhīti therassa kira attabhāvo samiddho abhirūpo pāsādiko, tasmā samiddhītveva saṅkhāto. Tenāha ‘‘attabhāvasamiddhatāyā’’tiādi. Rūpadhātuādīsūti ādi-saddena saddadhātuādiṃ saṅgaṇhāti.

    સમિદ્ધિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samiddhisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. સમિદ્ધિસુત્તં • 4. Samiddhisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪. સમિદ્ધિસુત્તવણ્ણના • 4. Samiddhisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact